Bart Brentjes Challenge 2022

Onder zomerse omstandigheden vond afgelopen weekend de 17e editie plaats van de Bart Brentjes Challenge in het Limburgse Heuvelland. 2000 mountainbikers hebben deze dag kunnen genieten van de verschillende afstanden (40 km, 65 km, 90 km, en 105 km). Waarbij de 105 kilometer een wedstrijd element kende.

Bij de heren ging de winst naar wegrenner Pascal Eenkhoorn van team Jumbo-Visma. Hij wist in een eindsprint na 105 kilometer Jens van den Dool nipt voor de blijven. Op de 3e plaats eindigde Tim Smeenge rijdend voor het KMC Mountainbiketeam. Tim reed in het begin lek en wist zich nog knap terug te knokken tot een 3e plaats.

1e plaats: Pascal Eenkhoorn
2e plaats: Jens van den Dool
3e plaats: Tim Smeenge
4e plaats: Bas Peters
5e plaats: Andre Resende

Bij de dames was het minder spannend. Na een indrukwekkende solo kwam Karen Brouwer van het KMC Mountainbiketeam met een ruime voorsprong over de meet. Het begin van de wedstrijd reed Karen samen op met de jarige Lotte Koopmans van Brentjes Mountainbiketeam. Hierin voelde Karen zich sterk genoeg om weg te rijden bij Lotte en zo de winst veilig te stellen. Het podium werd compleet gemaakt door Belle de Gast van Parkhotel Valkenburg.

1e plaats: Karen Brouwer
2e plaats: Lotte Koopmans
3e plaats: Belle de Gast
4e plaats: Esther van der Burg
5e plaats: Petra Sweertman

Foto’s van George Deswijzen Media & Events