Video – Winst Milan Vader XLC 3 Nations Cup Spaarnwoude

Op 13 september 2020 ging de XLC 3 Nations Cup 2020 verder op Nederlandse bodem met MTB Festival Spaarnwoude. Het was de eerste Nederlandse race in een lange tijd en dit was ook terug te zien in het aantal enthousiaste en gespannen koppies aan de start. Alle deelnemers waren weer enthousiast om mee te mogen doen aan een race op gepaste afstand en zichzelf en anderen weer uit te kunnen dagen op competitief niveau.

De wedstrijd in Spaarnwoude kent een mooi parcours met een flink assortiment aan technische passages waar de skills van alle rijders worden getest. De hoogtemeters in het parcours, gevolgd door de technische afdalingen in onder andere Bikepark Spaarnwoude, zorgen voor grote tijdsverschillen tussen de renners.

In de strijd voor de plaats op het podium Men Elite bleef het echter lang spannend. Milan Vader en Sam Gaze bleven stuivertje wisselen voor de eerste plaats tot in de laatste twee rondes. Vader bleek te sterk en de achtervolger moest hem laten gaan. De voorsprong werd flink uitgebouwd en de rood-wit-blauwe trui drager kwam met een ruime voorsprong over de finish, gevolgd door Erno McCrae en Sam de Nijs. Sam Gaze werd uiteindelijk slechts zevende.

Sophie van Berswordt-Wallrabe bleek de sterkste dame op dit parcours en creƫerde een voorsprong van bijna twee minuten tot de nummer twee Sofie Heby Pedersen. Anne Tauber vulde het podium aan op de derde plaats.

De resultaten van alle races zijn hier te vinden.