Andorra wordt Epic

Andorra, het 468 vierkante kilometer grote land dat is ingesloten tussen Frankrijk en Spanje, heeft zichzelf geprofileerd als een favoriet trainings- en racegebied voor ’s werelds meest ervaren wielrenners en mountainbikers. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de torenhoge bergpassen en paden in de Pyreneeën, de fietsvriendelijke infrastructuur, het aangename zomer- en lenteklimaat en de gastvrije aard van de lokale bevolking.

De afgelopen twee jaar trokken de Andorra MTB Classic-Pyrenees mountainbikers van over de hele wereld aan om de ongelooflijke paden van het land te ervaren en de toonaangevende evenementenorganisatie die synoniem is met de Epic Series. Nu zijn de teams klaar om te genieten van meer klimmen en meer trailtijd in de Pyreneeën, aangezien het evenement is veranderd in de Andorra Epic en vier etappes omvat, met in totaal 220 kilometer en 7.160 hoogtemeters.

“De naam Andorra Epic versterkt de taak die voorhanden is en verhoogt de race binnen de Epic Series en de wereld van mountainbiken”, zegt Aleix Ribell, projectmanager bij de Andorra Epic. “Andorra is een mountainbikeparadijs; de naamsverandering positioneert perfect de evenementervaring van meer mountainbiken, meer kilometers en meer mogelijkheden om de Pyreneeën in Andorra te veroveren.”

foto: Carles Iturbe/ Epic Series