Anne Terpstra en Hans Becking winnen de Mountainbike Awards 2022

Anne Terpstra en Hans Becking winnen de Mountainbike Awards 2022. Puck Pieterse en Rens Teunissen van Manen werden bij dezelfde verkiezing verkozen tot Talenten van het Jaar. Het viertal kreeg de bijbehorende prestigieuze MTB Award Zondag 18 december uitgereikt in Apeldoorn

De Mountainbike Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers door de Stichting Mountainbike Platform. In deze Stichting zitten de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, voormalig KNWU-bondscoach Leo van Zeeland, ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers en Alex Schuttert, organisator van 3-Nations Mountainbike cup.

MTB Award Elite-vrouwen

Anne Terpstra (31) scoorde haar beste jaar ooit! Met nagenoeg alleen maar top tien noteringen in de Wereldbeker waarvan zes podiumplekken en een Wereldbeker overwinning in Vallnord Andorra, waar ze ooit ook haar eerste Wereldbeker zege boekte. Ook werd ze Nederlands Kampioene. Andere genomineerden waren Sophie von Berswordt, Lotte Koopmans, Anne Tauber en Romana Carfora..

MTB Award Elite-mannen

Hans (36) gold lang als talent in de Olympische XC discipline, maar heeft zich inmiddels volledig gespecialiseerd als XCM (Marathon) rijder en is wereldtop in de meeste belangrijke Mountainbikemarathons en meerdaagse wedstrijden. Andere genomineerden waren David Nordemann, Tim Smeenge, Stan Godrie en Teus Ruijter.

MTB Award Talent-vrouwen

Puck Pieterse (20) uit Amersfoort is allround in de Off road discipline van de wielersport en etaleert haar uitstekende techniek in zowel het veldrijden als in het mountainbiken. In 2022 ging ze in het mountainbiken door op de goede resultaten die ze in de jaren ervoor al had weten te behalen. Andere genomineerden waren Luna Cnossen, Fem van Empel, Lauren Molengraaf.

MTB Award Talent-mannen

Rens Teunissen van Manen (18) is een van de aanstormende mountainbike talenten van Nederland, die zowel nationaal als internationaal laat zien en dat goede mountainbikers niet alleen uit Alpenlanden hoeven te komen. Andere genomineerden waren Chris van Dijk, David Haverdings, Morris Gruiters en Nick Klijn.

Op de foto staat op de voorgrond winnaar Rens Teunissen van Manen. Vlnr. staan daarachter genomineerden Nick van Dijk, Luna Cnossen, Tim Smeenge en Teus Ruijter.