Beers en Sarrou winnen Absa Cape Epic 2021, Becking-Dias derde

De Zuid-Afrikaanse marathonkampioen Matt Beers en de Franse mountainbiker Jordan Sarrou – de wereldkampioen XCO 2020 – wonnen vandaag de Absa Cape Epic 2021 in Val de Vie. Hierdoor, wordt Beers de eerste Zuid-Afrikaanse winnaar van het herenevenement sinds wijlen Burry Stander, terwijl Sarrou de allereerste Franse winnaar is van de Elite herencategorie.

“Dit is gewoon een ongelooflijk gevoel”, zei Beers. “Burry legde de lat heel hoog; hij was zo’n geweldige mountainbiker. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik dit ooit zou kunnen bereiken. Ik moet Jordan bedanken. Hij is de hele week zo’n geweldige partner geweest, een echte superheld. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was. Toen we begonnen en de proloog wonnen, vond ik dat geweldig, maar om het de hele tijd vol te houden, kan ik het team niet genoeg bedanken, we hadden een geweldig team.”

Het echte racen op de laatste dag vond plaats in de strijd voor de derde plaats overall. Trek-Pirelli’s Samuele Porro en Fabian Rabensteiner begonnen de laatste etappe met een kleine voorsprong op Hans Becking en Jose Dias van Buff Scott MTB. Die voorsprong vroeg in de etappe al verdwenen, want Becking ging voluit op de eerste klim van de dag en alleen Beers en Sarrou konden met Buff Scott mee.

Voor Dias en Becking was het behalen van de derde plaats in het algemeen klassement een belangrijk doel. “We zijn vandaag voluit gegaan om Trek-Pirelli in te halen. We hebben alles gegeven om die derde plaats te behalen. Ik ging in die eerste klim in en gaf alles wat ik had.” Dias voegde er eenvoudig aan toe: “Geweldig. Gewoon fantastisch. Ik vond het geweldig.”

De tweede plaats overall in de Absa Cape Epic 2021 ging naar het BULLS 2-team van Martin Frey en Simon Stiebjahn. “We hoopten op een podiumplaats in het algemeen klassement , maar de tweede plaats en een ritzege was meer dan we hadden verwacht”, zei Stiebjahn. “Ik ben eigenlijk een beetje de weg kwijt op dit moment. Het was gewoon een geweldige week.”

Etappe 7 Resultaten:

1) Buff Scott MTB, Hans BECKING, José DIAS 02:49:28.3

2) NinetyOne-Songo-Specialized, Jordan SARROU, Matthew BEERS 02:49:32.3 | +00:00:04.0

3) BULLS 2, Martin FREY, Simon STIEBJAHN 02:51:53.6 | +00:02:25.3

Algemeen klassement na etappe 7:

1) NinetyOne-songo-Specialized, Jordan SARROU, Matthew BEERS 25:17:28.2

2) BULLS 2, Martin FREY, Simon STIEBJAHN 25:26:27.8 | +00:08:59.6

3) Buff Scott MTB, Hans BECKING, José DIAS 25:32:02.3 | +00:14:34.1