Daan Soete en Puck Pieterse winnen op de VAM berg

In het Drentse Wijster werd vandaag op de mountainbike om de XLC 3-Nations Cup gestreden. Decor en scherprechter van het strijdtoneel was de VAM berg die per ronde twee keer moest worden bedwongen. Geen wonder dat sterksten alleen overbleven en solo aan de meet kwamen. Bij de dames ging de overwinning afgetekend naar Puck Pieterse en bij de heren stond er geen maat op Daan Soete. Die pakte  daarmee twee zeges op rij want vorig weekend won Soete ook al in het Belgische Beringen.

‘De eerste ronde was het even wennen omdat het door de regen vlak voor de start op de stenen glad was geworden maar daarna kwam ik lekker in mijn ritme en kon ik de korte klimmetjes op dit parkoers lekker omhoog knallen. Door het overzichtelijke parkoers kon ik mijn concurrenten goed in de gaten houden en met mijn  ruime voorsprong ook mijn eigen tempo kiezen en hoefde geen onnodige risico’s te nemen. ’, aldus Pieterse die zich nu voor gaat bereiden op het EK mountainbike. Emeline Detilleux en Alicia Franck namen naast Pieterse als tweede en derde plaats op het podium.

‘Ik was na de start meteen goed weg over de kasseien naar de top van de VAM berg maar het is een zwaar parkoers waar alle mogelijkheden die er zijn goed benut zijn. Om hier ander half uur alleen te rijden is zwaar! Zeker omdat een goed ritme vinden op de kortere explosieve klimmetjes lastig is. Daarnaast was het ook nog best warm en ik was dan ook blij dat ik het tot einde vol kon houden en de overwinning mee naar België kan nemen.’, aldus Soete. Erno McCrae en Pierre de Froidmont passeerden de finishlijn als tweede en derde.

Junioren: 1 Rens Teunissen van Manen 2 Kas van de Geest 3 Guillaume van Vlaenderen

Junior Dames: 1 Julia Grégore 2 Luna Cnossen 3 Iris Offeren

Nieuwelingen: 1 Jelte Jochems 2 Bram Tiesters 3 Sverre van Lee

Nieweling dames: 1 Elena Poppelaars 2 Lauren Molengraaf 3 Lore Sas