Drie dagen mountainbikeplezier in Willingen

Na de gedwongen lange pauze vanwege de pandemie zal van 20 t/m 22 mei 2022 op het BIKE Festival Willingen weer alles in het teken staan ​​van mountainbiken in de regio Hochsauerland. De grootste buitenbeurs van Duitsland nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de diverse wedstrijden. Willingen is ons grootste sportfestival en geen van onze BIKE-festivals biedt meer variatie om aan competitie deel te nemen – met de Duitse Enduro-kampioenschappen als sportief hoogtepunt”, zegt Marc Schneider, Manager Cycling Events bij Delius Klasing.

Voor het weekend van mei worden ruim 40.000 bezoekers verwacht. Het middelpunt van het festival is de grote tentoonstelling, waar meer dan 100 exposanten met meer dan 200 merken hun producten presenteren en men deze gratis kan testen. Daarnaast wachten op vele stands aantrekkelijke beursprijzen en loterijen op de bezoekers. Verder zullen er diverse side-events zijn die voor elke leeftijd en elk prestatieniveau iets te bieden hebben.

De SCOTT BIKE Marathon is met 1.500 mountainbikers het hoogtepunt en de deelnemers kunnen kiezen: 53 kilometer met 1.460 hoogtemeters, 88 kilometer met 2.460 hoogtemeters en 119 kilometer met 3.330 hoogtemeters en een race voor U15 tot U17 van 37 kilometer en 1.010 hoogtemeters. Op de afwisselende routes wachten technisch uitdagende paden door een prachtig panorama landschap op de deelnemers. Inschrijven is nog mogelijk en het complete programma is te vinden op: #AllAboutBikes | BIKE Festival Willingen (bike-festival.de)