Eiland hoppen tijdens 4 Islands MTB Stage Race

Afgelopen dinsdag is de 4 Islands MTB Stage Race van start gegaan. Tijdens deze race rijdt je in tweetallen 4 etappes in Kroatië. De etappes bestaan uit een divers terrein met steile klimmen en snelle, technische afdalingen. Van singletracks langs de kustlijn met prachtige vergezichten tot ongerepte natuur en eeuwen oude dorpjes, de 4 Islands heeft het allemaal.

De race opende met de 13km lange proloog. Al gelijk was er Nederlands succes. Hans Becking en teamgenoot Jose Dias (BUFF Scott Mtb Team) kwamen als eerste over de finish. Bij de dames was het duo Tessa Neefjes en Rosa van Doorn (Giant Liv Benelux Offroad Team) net niet sterk genoeg voor de overwinning. Wel was er voor hen plaats op het podium voor een bronzen medaille.

Stage 1

Woensdag vervolgde de race zich met een 71 km lange track. Met 1750 hoogtemeters beloofde het een afvalrace te worden. Het Canyon Northwave MTB team kwam als eerste over de finish, gevolgd door Ceska sporitelna – Accolade 1. Met minder dan twee minuten achterstand voegde het Buff Scott MTB team met daarin Hans Becking zich op een derde plaats. De dames van het Giant Liv Benelux Offroad team (Tessa Neefjes en Rosa van Doorn) wisten opnieuw een derde plaats te behalen.

Stage 2

Na de start vanaf de veerboot lag er wederom een pittig parcours met flinke hoogtemeters te wachten. De gehele 65km werd het een lange spannende onderlinge strijd tussen Ceska sporitelna – Accolade 1 en Buff Scott MTB Team gestreden. Uiteindelijk moest in de eindsprint bepaald worden wie de winnaar van de dag werd. Met een kleine voorsprong wist Buff Scott MTB Team de overwinning én de leiderstrui wederom naar zich toe te trekken. Bij de dames was er weer een derde plaats voor het duo van Giant Liv Benelux Offroad team.

Stage 3

Opnieuw werd het een nek aan nek race tussen de mannen van Ceska sporitelna – Accolade 1 en Buff Scott MTB Team. Ditmaal was er ook nog een derde team bij: het sterke Canyon Northface MTB. Ook deze etappe werd beslist in een eindsprint, maar wel met een andere winnaar. Waar het Ceska Sporielna – Accolade 1 team gister net te kort kwam, weten ze nu de overwinning veilig te stellen. Hans Becking en zijn teamgenoot Jose Dias eindigen als tweede. Canyon Northface MTB vult het podium aan met de derde plaats. Ook de leiderstrui gaat weer om de schouders van het Tsjechische duo. De Nederlandse dames reden weer steady naar een derde plaats.

Stage 4

Hans Becking en Jose Dias gingen de laatste etappe in met slechts een minuut achterstand op de koplopers van het klassement. De laatste etappe bestond uit een 40km lange track met twee stevige klimmen erin. Het Buff Scott duo wist ook vandaag de overwinning binnen te slepen. Helaas was dit niet genoeg om ook de winnaars van het eindklassement te worden. Met slechts 25 seconden voorsprong was het Ceska Sorielna – Accolade 1 team die met het goud naar huis ging. Opnieuw was de bronzen medaille van de dag voor de dames van het Giant Liv Benelux Offroad Team. In het eindklassement zijn Tessa Neefjes en Rosa van Doorn dan ook niet heel onverwacht op een derde plaatst geëindigd.