Michiels behaalt eerste succes met eigen team

De meervoudig Belgisch Kampioene Githa Michiels is begin dit jaar gestart met een eigen team. Haar toekomstplannen om een eigen team op te richten zijn in de afgelopen maanden in een stroomversnelling gekomen. Riderz sprak met Githa: “Zelf een team oprichten was één van onze plannen na mijn professionele MTB carrière. Het zou dan het doel hebben om jeugd op te leiden naar internationaal niveau. Doordat mijn contract niet verlengd werd bij het PMX UCI Elite team hebben we onze plannen dus iets vroeger moeten ontplooien. Het enige verschil is dat ik momenteel de enige renster in het team ben.”

Tokyo 2021

Gevolgen voor de voorbereiden op de Spelen van aankomende zomer heeft het volgens haar niet gehad. “Doordat we onze connecties in het MTB milieu snel hebben kunnen warm maken om me te steunen, liep het oprichten van het team vrij vlot. Mijn man nam hierin de meeste taken op zich.”

De verwachtingen voor Tokyo zijn vrij hoog. “Als we deze weg kunnen blijven volgen dan is het doel om in de top 8 te eindigen in Tokyo zeker mogelijk. Momenteel loopt alles vrij vlot in de voorbereidingen richting de Olympische Spelen, fysiek zitten we in de goede richting en dat geeft wel vertrouwen.”

Na de Spelen

De ambitie is om na Tokyo het team verder uit te breiden met enkele talenten en hen te begeleiden in het internationale mountainbike circuit. Of ze zelf nog actief blijft in het team? “Als ik na 2021 nog steeds de motivatie en fysieke capaciteiten blijf hebben om internationaal mee te draaien wel. Dan is het de ambitie om tot en met de Olympische spelen in 2024 verder te blijven focussen op de MTB sport”.

Met de vorm zit het op dit moment wel goed. Afgelopen weekend ging Michiels tweemaal van start in Alanya, Turkije. En met succes. Ze wist twee gouden medailles en de nodige UCI punten mee naar huis te nemen. Een mooie start voor haar veelbelovende Olympische seizoen!