Pieterse en Teunissen van Manen domineren tijdens de Torq Trophy op de Vamberg

De Torq Throphy (onderdeel van de Vittoria 3 Nations MTB Cup) werd op 30 april georganiseerd op de Vam Berg in Drenthe. Bij  de dames was Alpecin- Deceuninck met zowel Ceylin Alvarado als met Puck Pieterse sterk vertegenwoordigd.

Vanaf de start pakte Pieterse de kop en heeft haar voorsprong alleen maar uitgebreid. Lotte Koopmans en Rosa van Doorn gingen de strijd aan voor de tweede plek. Koopmans  pakte uiteindelijk de tweede plek en Rosa van Doorn werd derde. Alvarado moest genoegen nemen met een vijfde plek.

Bij de heren waren vooraf huidig Nederlands kampioen David Nordemann en de Belgische Jarne van der steen de te kloppen mannen. Jarne van der steen kreeg in de eerste ronde al materiaalpech en kon alleen nog maar in de achtervolging gaan. Rens Teunissen van Manen, Clement Horny en David Nordemann waren er met ze drieën vandoor, waarbij teunissen van Manen eigenlijk al direct wat afstand nam. Waar Clement Horny lang kon volgen werd de afstand tot Nordemann steeds groter. Uiteindelijk bleven ze ook in deze volgorde rijden.

Volgende week gaat de Vittoria 3 Nations MTB Cup verder in Sittard.