Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald 2021 – 4 etappes met 256 kilometer en 7200 hoogtemeters

Het startsein voor de vierdaagse Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald wordt dit jaar gegeven in de Badische Staatsbrauerei Rothaus. Van 5 t/m 8 augustus 2021 ondernemen professionele en amateur-mountainbikers de uitdagende tocht, die door het hart van de vakantieregio Hochschwarzwald voert. De finish van de laatste etappe is bij de Notschrei in Todtnau.

De mountainbike-etappewedstrijd voor professionele en hobby-mountainbikers in het Zwarte Woud begint aan zijn vijfde seizoen! Na vier succesvolle edities gaat de 4-daagse Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald van 5 t/m 8 augustus 2021 zijn volgende ronde in. Vier marathonetappes met in totaal ongeveer 256 kilometer en 7.200 meter hoogteverschil wachten op alle deelnemers aan de Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald . Alle deelnemende partners zijn dit jaar weer van de partij, aldus de organisatoren Kai en Rik Sauser van Sauser Event GmbH. Inschrijven voor de race is nog mogelijk tot en met 25 juli. Ook dit jaar zijn de gemeenten Grafenhausen en Todtnau weer gaststad voor de Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald.

De eerste twee etappes gaan van start in de Badische Staatsbrauerei Rothaus in Grafenhausen op donderdag en vrijdag 5 en 6 augustus 2021. De eerste etappe, met veel nieuwe passages, leidt naar de finish en terug naar het startpunt na 62 kilometer en 1460 meter op hoogte. In de tweede etappe van de wedstrijd, waar de langste afstand van 76 kilometer met 2.020 hoogtemeters moet worden overbrugd, wordt veel meer van de renners gevraagd. De twee laatste etappes starten op 07 en 08 augustus in de Notschrei in Todtnau. Zaterdag wacht een geheel nieuwe route van 66 kilometer op de deelnemers, met maar liefst 2.220 meter hoogteverschil door het Zwarte Woud. De finale is op zondag, wanneer het circuit de deelnemers dwingt een afstand van ongeveer 51 kilometer en 1.500 hoogtemeters af te leggen. De vier routeprofielen met in totaal 256 kilometer en 7.200 meter hoogteverschil beloven een hoog parcoursgedeelte en leiden net als voorgaande jaren langs bezienswaardigheden en uitkijkpunten in het Oberschwarzwald.

Alle verdere informatie vindt je op Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald | Mountainbike Etappenrennen (rothaus-bike-giro.de)