Samuel Gaze en Fem van Empel winnen internationale mountainbike wedstrijd op de VAM berg

In het Drentse Wijster vond dit weekend op de VAM berg de tweede wedstrijd uit de XLC 3-Nations Cup plaats. Waar het bij Elite mannen spannend was tot in de laatste ronde tussen Samuel Gaze en Jarne van der Steen reed Fem van Empel bij de vrouwen onbedreigd naar de overwinning voor Puck Pieterse en Sophie von Berswordt. Gaze trok uiteindelijk aan het kortste eind en kreeg naast van der Steen ook Olympiër Jens Schuermans, Sander Hubrechts en Clement Horny mee op het podium.

“Jarne gaf het me vandaag niet cadeau op het uitdagende parkoers hier op de VAM berg waar de korte steile beklimmingen elkaar snel opvolgen en afgewisseld worden met de rock gardens. Ik wist vooraf niet precies wat ik moest verwachten want ik kom terug van een knie blessure maar het ging dus meer dan goed en ik ben blij dat ik in de finale het verschil met Jarne wist te maken en zo de overwinning kon pakken.”, aldus Gaze.

Bij de Junioren won Rens Teunissen van Manen voor Morris Gruiters en Bart Kortleve en bij de Junior vrouwen stonden Sije Bader, Luna Cnossen en Isa Looienga op het podium.