Teus Ruijter en Gerben Mos naar het KMC mountainbiketeam

Teus Ruijter uit het Limburgse Siebengewald komt het KMC mountainbiketeam versterken in 2022. De zilveren medaille winnaar bij de beloften in de mountainbike marathon discipline in 2019 liet dit voorjaar tijdens de Volcat race in Spanje zien dat hij dit jaar weer een stap gemaakt heeft door in de laatste etappe als negende te eindigen in een sterk internationaal startveld. In augustus reed de 23- jarige Ruijter als gastrenner voor het KMC team naast Tim Smeenge in de Swiss Epic waar hij ook een sterk voor de dag kwam.

“Ik wil in de toekomst mountainbike marathons en etappe koersen blijven rijden en de KMC ploeg is voor mij dan ook het team om voor uit te komen aangezien ze schitterende etappe koersen als de Cape Pioneer Trek, Swiss Epic en de Transalp rijden en daarnaast ook de mooie ééndags wedstrijden door heel Europa opzoeken. Met hun ondersteuning start ik graag in die races en hoop ik één en ander te kunnen leren van ervaren bikers als Tim Smeenge en Ramses Bekkenk.’, aldus Ruijter.

Gerben Mos uit het Drentse Meppel keert na een afwezigheid van twee terug bij het team. Mos reed van 2016 tot en met 2019 voor het team en won in die periode onder meer tweemaal de Bartje 200, de Dutch Masters of MTB in Haarle en de Veldslag om Norg.

In Zuid Afrika nam hij afscheid van het team met een etappe overwinning in de Cape Pioneer en een tweede plaats in het eindklassement. “Ik heb vier mooie jaren gehad bij het KMC team en ben kijk ernaar uit om volgend jaar weer deel uit te maken van de ploeg. Van Noorwegen tot aan Zuid Afrika hebben we mooie wedstrijden gereden en dat wil ik zeker nog enkele jaren blijven doen met ondersteuning van de ploeg.”, aldus Mos.