Video – Wereld Kampioene wint XLC 3 Nations Cup Beringen

Eindelijk was het zo ver, de eerste XLC 3 Nations Cup in corona tijd. Even leek het er op dat ook de wedstrijd GP Stad Beringen van de kalender zou vallen, maar met wat extra inspanning is het gelukt om de wedstrijd te verplaatsen om toch te kunnen racen op deze prachtige locatie. En hoe!

GP Stad Beringen was een van de weinige wedstrijden waar nog UCI punten te verkrijgen waren, waardoor er grote namen aan de start stonden. De wedstrijd kent een uitdagend en technisch parcours, spektakel gegarandeerd dus!

En een spektakel werd het. Tijdens de wedstrijd van de junioren begon het te regenen waardoor het al lastige parcours veranderde in een verraderlijk gladde en modderige baan. Niet alleen de sterkste maar ook degene met de beste bandenkeuze kon een gooi doen naar de overwinning.

Na de snelle start waren de twee Fransen van het team van Olympisch Kampioen Julien Absalon er al gauw vandoor. Het werd een kat en muisspel tussen Titouan Carod & Jordan Sarrou en de achtervolgende groep. Af en toe lieten de Fransmannen de achtervolgers in de buurt komen, maar dan alleen om vervolgens te kunnen kijken welke lijn sneller was onder deze uitdagende omstandigheden. In de laatste ronde bleek Sarrou, de Franse Kampioen bij de junioren, zijn teamgenoot uit het oog te zijn verloren en was het Titouan Carod die bijna een minuut voor zijn teamgenoot Jordan Sarrou over de finish kwam.

Al bij de start nam Pauline Ferrand-Prevot het heft in eigen hand en ging er als een speer vandoor, om vervolgens de rest van de wedstrijd op kop te blijven rijden. De achtervolgende Sophie von Berswordt, Eva Lechner en de Belgische Kampioene Githa Michiels zijn nog amper in de buurt geweest van de regenboogtrui dragende Pauline. De strijd om de overige twee plekken op het podium werd ook al gauw uitgemaakt. Lechner wist Von Berswordt uit het wiel te rijden en finishte als tweede.

Een compleet overzicht van de uitslagen is hier te vinden.