Appenninica MTB Stage Race

Ben je op zoek voor een nieuw trainingsdoel of een leuke uitdaging voor het najaar? Misschien is de Appenninica MTB Stage Race wel iets voor jou!

Appenninica MTB Stage Parmigiano Reggiano is een Italiaanse etappekoers langs de Apennijnenrug tussen Emilia Romagna en Toscane. In zeven dagen moet er 450 kilometer afgelegd met maar liefst 15.000 hoogtemeters. De race doet daarmee niet onder aan andere etappe koersen en kent daarom vaak een internationaal deelnemersveld. In de eerste etappe wordt de vorm gelijk op de proef gesteld tijdens de 45 kilometer lange tijdrit.

De uitdagende etappe koers vindt plaats van 12 tot en met 18 september. Het is een wedstrijd voor solo rijders met klassementen voor zowel de mannen als de vrouwen. In de eerste edities lag de nadruk vooral op de duo-race. Destijds waren het de Nederlandse Henk Bos en Maurits Buist die de overwinning aan hun palmares konden toevoegen. In 2020 is het concept veranderd naar een solisten koers en was het de marathon topper Hans Becking die met de eindzege naar huis ging.

De winnaar van de editie in 2020: Hans Becking

Foto: Alyona Blagikh // @theoutdoorlab & AMartinelli