Deens succes bij eerste MTB Bundesliga race

Afgelopen weekend werd de eerste MTB Bundesliga wedstrijd verreden in een modderig Obergessertshausen. Het was de sterke Sebastian Fini van het CST PostNL Bafang MTB racing team die als eerste over de finish kwam. Hij liet onder andere de wereldkampioen Jordan Sarrou achter zich, die uiteindelijk zesde werd. Thomas Litscher en Maximilian Brandl voegden zich naast Fini op het podium. De beste Nederlander was Jeroen van Eck (20e), gevolgd door Niek Hoornsman (27e) en Ian Schumacher (32e).

Bij de dames kwam het Ghost Factory Racing team sterk uit de bus en wisten twee podiumplaatsen te behalen. De Deense Caroline Bohe bleek de sterkste dame van de dag, gevolgd door Nicole Koller. Anne Tauber van het CST PostNL Bafang MTB racing team kwam als derde over de finish. Wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot werd zesde.

Ook bij de junioren was er een Nederlands succes. Tom Schellekens van het Hobij Vittoria Development team ging met de overwinning naar huis.

Ook op zaterdag was er Nederlandse overwinning bij de Shortrace. Anne Terpstra liet haar concurrentes achter zich en kwam als eerste over de finish. Anne Tauber werd tweede.

Foto: Sabasitian Fini – Fanpage / Armin M. Küstenbrück