MTB Bundesliga trapt af met twee wereldkampioenen aan de start

Aankomend weekend gaat de MTB Bundesliga van start in het Duitse Krumbach en Obergessertshausen. Op zaterdag staat er een shortrace voor de elite heren en dames op het programma in Krumbach. Zondag verplaatst het speelveld zich naar Obergessertshausen voor de cross-country wedstrijd.

Het parcours en de omstandigheden zijn vergelijkbaar met de Duitse Kampioenschappen van afgelopen oktober. De zware regenval van de afgelopen dagen zullen het parcours modderig en daarmee lastig maken. De passages door de weilanden zullen vooral erg zwaar liggen. In het bos worden de technische vaardigheden van de deelnemers op de proef gesteld.

Door het gebrek aan wedstrijden staat er een heel internationaal deelnemersveld aan de start. De twee regerende Franse Wereldkampioenen Jordan Sarrou en Pauline Ferrand-Prevot zijn kanshebbers voor de winst. Ook Sebastian Fini en Titouan Carod maken ook een sterke indruk. David Nordemann, Ian Schumacher, Frits Biesterbos, Niek Hoornsma en Paul Snip zullen zondag alles uit de kast moeten halen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Bij de dames zijn Anne Tauber en Anne Terpstra de genoemde favorieten. De Nederlandse Sophie van Berswordt en Lotte Koopmans zullen het deze dames zeker niet makkelijk gaan maken.

In de U19 categorie gaan Tom Schellekes en Pepijn van Elzakker van start tussen een sterk internationaal deelnemersveld. Bij de dames U19 is het Annemoon van Dienst de enige Nederlandse die van start gaat.

Foto: Max Fuchs / MD media & MTB-news.de / Karla Sindlinger