Hans Becking tweede in de 4Islands stage race

In Kroatië is Hans Becking met zijn Franse ploeggenoot Hugo Drechou dinsdag voortvarend van start gegaan met een overwinning in de proloog van de 4Islands stage race. Tijdens deze vijf daagse mountainbike wedstrijd start iedere etappe op een ander eiland aan de Adriatische kust. Het KMC duo Teus Ruijter en Wim de Bruin kwam als vijfde binnen vlak voor Gosse van der Meer die met zijn Duitse teammaat Felix Fritzsch als zesde eindigde.

Na de vliegende start namen de Duitsers Georg Egger de macht over van Becking-Drechou door de tweede etappe voor hun neus weg te kapen. Ruijter en de Bruin werden met pech geconfronteerd met veel tijdsverlies tot gevolg en een twaalfde plaats als teleurstellend resultaat. Op het eiland Rab werd gestart vanaf de veerboot en ging het peloton op weg voor de tweede etappe over 76 kilometer. Georg Egger en Lukas Baum schreven ook deze etappe op hun naam voor Becking en Drechou. Ruijter en de Bruin herpakten zich knap met een zesde plaats.

De koninginnen etappe over 84 kilometer op het eiland Cres werd ook een prooi voor Egger/Baum die dit keer Alban Lakata en Simon Schneller als tweede binnen zagen komen gevolgd door Becking en Drechou. Ruijter en de Bruin eindigden als zesde en bezetten in  het klassement intussen ook de zesde plaats. Op het eiland Lošinj werd er afgesloten met een korte etappe over 41 kilometer. Etappe winnaars en tevens eindwinnaars waren Baum en Egger voor Becking-Drechou en Lakata-Schneller. Ruijter en de Bruin behielden hun zesde plaats want ook in de afsluitende etappe kwam het duo als zesde binnen. Gosse van der Meer eindigde met Felix Fritzsch als negende.

foto: Vedran Metelko