Spannender kon het niet worden: De Vittoria 3 Nations Cup Oldenzaal op 9 april

Lees nu:

Op 9 april vond de Vittoria 3 Nations Cup mountainbikewedstrijd plaats in het zonnige Oldenzaal. Met stralend weer en een indrukwekkend aantal deelnemers was het een spannende dag vol actie en competitie.

Bij de vrouwen elite categorie was het Rosa van Doorn die de overwinning opeiste. Ze reed een indrukwekkende race en behaalde de eerste plaats met overtuiging. Achter haar ontstond er een felle strijd om de tweede en derde plaats tussen Sara Öberg en Romana Carfora, die tot het laatste moment spannend bleef. Uiteindelijk eindigde Sara Öberg op de tweede plaats en Romana Carfora op de derde plaats, waarmee ze het podium compleet maakten. Kijk hoe Rosa de wedstrijd ervaarde: https://youtu.be/zGvsPfT-rRM

Bij de mannen elite categorie was de strijd nog intenser, met de top 5 renners die de finish bereikten in een foto finish. Uiteindelijk was het Jarne van der Steen die als eerste over de streep kwam, met een spectaculaire eindsprint die hem de overwinning opleverde. De tweede en derde plaats werden respectievelijk behaald de jonge Morris Gruiters en Frits Biesterbos, die beiden een indrukwekkende prestatie neerzetten. Kijk hoe Jarne de wedstrijd ervaarde: https://youtu.be/zGvsPfT-rRM

De nieuwelingen en junioren categorieën waren ook goed vertegenwoordigd, met maar liefst 104 nieuwelingen en 89 junioren. Dit zijn veelbelovende startvelden voor dit seizoen in de Vittoria 3-nations cup.

Het wedstrijdweekend, waar ook nog LJC wedstrijden voor de jeugd werden verreden, was een groot succes met geweldige prestaties en een enthousiast publiek dat de renners aanmoedigde. De volgende wedstrijd in de reeks vindt plaats op 30 april op de VAM-berg in het Drentse Wijster, waar opnieuw spektakel wordt verwacht.