Michiels start seizoen met 5x goud

De afgelopen twee weken werd het Turkse Alanya overspoeld met mountainbikers. Naast het mooie weer kwamen de deelnemers voor de eerste wedstrijden van het seizoen. De Alanya MTB Cup bestond uit zes wedstrijden:

13/02: Incekum – Velo Alanya MTB Cup
14/02: Theodora – Velo Alanya MTB Cup
21/02: Alanya Elite Admiral Premium Residence MTB Cup
26/02: Alanya Banana MTB Cup #227/02: Velo Alanya MTB Cup
28/02: Alanya MTB Cup

Belgiƫ werd goed vertegenwoordigd met vier sterke renners. De Belgisch Kampioene Githa Michiels wist zelfs vijf overwinningen te behalen en een tweede plaats.

Jens Schuermans (Elite) was goed voor een aantal top-5 plaatsen en ook Jarne Vandersteen (U23) heeft zijn UCI-punten van de nul af weten te krijgen. Lukas Malezsewski (U23) eindigde in het eerste raceweekend op een mooie tweede plaats, maar moest het tweede weekend af laten weten. Tijdens een val op vrijdag liep hij een hersenschudding op.