UCI Junior Series XCO: Ötztaler Mountainbike Festival

Morgen is het Oostenrijkse Ötztal in Haiming het strijdtoneel voor de volgende UCI Junior Series XCO. Afgelopen week was er nog Nederlands succes in deze wedstrijdenserie. Tom Schellekens (Hobij Vittoria Development Team) en Chris Van Dijk (Team Talented) bleken in vorm en eindigden op het podium. Ook tijdens de modderige wedstrijd in het Duitse Obergessertshausen bleek Schellekens de sterkste junior. Tom Schellekens vertelt: “Ik kan denk ik goed terug kijken op de start van mijn seizoen met een 1e en 3e plaats in internationale wedstrijden! Ik had deze prestatie eerlijk gezegd nog niet verwacht zo vroeg in het seizoen.”

Met wederom een groot en sterk deelnemersveld aan de start zal het waarschijnlijk weer een uitdagende wedstrijd worden. Ook Chris van Dijk (TalentNED), die afgelopen week tweede werd, staat aan de start. Net als kanshebbers Filippo Agostinacchio (Scott Libarna) en Raphaël Pottier (OMNIUM CYCLISTE RAPHAELOIS), die afgelopen week in de top 10 eindigden. Tom kijkt met vertrouwen uit naar de race: “Ik hoop zaterdag weer op het podium te staan en vooral een goed gevoel aan de wedstrijd over te houden!” aldus Tom.

Naast de junioren gaan ook de Elite en U23 heren en dames van start op het 4,3 km lange parcours. Vorige week reed Anne Tauber (CST PostNL Bafang MTB racing Team) nog naar een mooie 10e plaats in Nalles. Ook deze week staat ze weer aan de start en wordt ze genoemd als kanshebber op een podiumplaats. Sophie von Berswordt (JB BRUNEX SUPERIOR FACTORY RACING) zal voor haar een van de grote uitdagers zijn.