Video – Marlene Südtirol Sunshine Race

Afgelopen zaterdag vond de derde wedstrijd van de Internazionali d’Italia Series in Nalles plaats, de Marlene Südtirol Sunshine Race. De wedstrijd was tevens onderdeel van de UCI – Junior Series.

Bij de junioren mannen was er vanaf de start een duidelijke kopgroep van vijf. Daarin zaten de Franse Adrien Boichis (Team Passion VTT Venelles), landgenoot Axel Pourriere (Team Passion VTT Venelles), Nederlanders Tom Schellekens (Hobij Vittoria Development Team) en Chris Van Dijk (Team Talented) en de Italiaan Filippo Agostinacchio (Scott Libarna).

In de tweede ronde lukt het Boichis om zich los te maken van de concurrentie. Hij weet deze voorsprong van 11 seconden tot op de finish vast te houden. Het is Chris van Dijk die als tweede finisht, met een voorsprong van 13 seconde op Tom Schellekens. Een knappe prestatie van deze mannen in een sterk startveld met meer dan 150 renners.

Bij de heren stond de complete top 10 van de UCI Wereldranglijst aan de start. Het beloofde een titanenstrijd te worden en dat werd het ook. Vanaf de eerste ronde werd een hoog tempo neergezet en bleef er een kopgroep van 8 mannen over. Na een afvalstrijd werd in de laatste klim de race beslist. Flückinger versnelt en weet zich los te rijden. De inmiddels kleine kopgroep kan hem niet meer inhalen en hij komt als eerste over de finish. Nino Schurter volgt als tweede en ook Marotte voegt zich op het podium. De Nederlandse Milan Vader had opnieuw materiaalpech. Hij reed lek maar wist zich nog goed terug te vechten naar een 15e positie. Ian Schumacher (U23) reed knap naar een 88e plaats in dit sterke internationale deelnemersveld, met meer dan 200 mannen aan de start.

In de wedstrijd van de dames was het de Franse Lecomte die het tempo bepaalde en zich al gauw los wist te rijden. De wereldkampioene Ferrand-Prevot volgde haar, maar wist het gat niet dicht te rijden. Ook de daarop volgende groep met onder andere Terpstra, Neff en Mitterwallner slaagden er niet in om dichterbij te komen. Uiteindelijk werd de strijd om de derde plaats gewonnen door de Oostenrijkse Mitterwallner. Zij maakte het podium vol wereldkampioenes compleet: Lecomte (U23) Ferrand-Prevot (Elite), Mitterwallner (Junior). Anne Terpstra wist zich nog te verchten naar een zesde plaats. Anne Tauber werd 10e.

Foto: Internazionali d’Italia Series / Hobij Vittoria Development Team