Raceday: Marlene Südtirol Sunshine Race

Morgen gaat de Marlene Südtirol Sunshine Race van start in het Italiaanse Nalles. Deze HC wedstrijd is onderdeel van de UCI Junior Series en tevens de derde race in de Internazionali d’italia series. Met vrijwel de gehele wereldtop aan de start, belooft het een spannende strijd te worden.

Bovenaan de startlijst bij de dames staat wereldkampioene Pauline Ferrand-Prèvot (Absolute Absalon). Achter de regenboogtrui zit nog een voormalige wereldkampioen, de Zwitserse Jolanda Neff (Trek Factory). Neff startte die haar seizoen met succes bij de Andora Race Cup. De Nederlands Kampioene Anne Terpstra zal haar uiterste best moeten doen om het de internationale concurrentie moeilijk te maken. Andere renners om in de gaten te houden zijn Alessandra Keller (Thömus RN), Yana Belomoina en Anne Tauber (CST PostNL), en de Oostenrijkse Mona Mitterwallner (Trek Vaude).

Een paar dagen na het spannende duel van Capoliveri Legend XCO staan Henrique Avancini (Cannondale Factory Racing) en Nino Schurter (SCOTT-SRAM) opnieuw tegenover elkaar. In Nalles zal Schurter gaan voor revance op het eerdere verlies. Tijdens de Andora Race Cup bleken wereldkampioen Jordan Sarrou en lokale favoriet Gerhard Kerschbaumer namen te zijn om in de gaten te houden. Beide Team Specialized-rijders zijn op zoek naar de eerste belangrijke punten van een seizoen dat nu in volle gang is. In de kopgroep is er ook plaats voor Europees zilveren medaillewinnaar Titouan Carod (Absolute Absalon). Kanshebbers zijn ook het trio van KMC Orbea: Victor Koretzky, Milan Vader & Thomas Litscher.