World Cup Albstadt op het punt van beginnen

Het eerste startschot van de World Cup in het Duitse Albstadt wordt bijna gegeven. De eerste grote wedstrijd van het seizoen beloofd gelijk een intense strijd te worden. Vrijwel alle grote namen zijn gebrand om een goed resultaat neer te zetten in de voorbereiding naar de Olympische Spelen.

Shortrace XCC

Vrijdagavond wordt het weekend geopend met de shortraces voor dames (17:30uur) en heren (18:15uur). Het 1,2 km lange parcours bied een hoop diversiteit aan ondergronden. Met stukken asfalt, grasstroken en gravel passages zullen er snelle tijden neergezet worden.

Parcours

Het XCO programma wordt verreden op een technisch parcours met een afstand van 4,1 km. Met 190 hoogtemeters per ronde zullen de benen goed moeten zijn om de steile klimmen te kunnen overwinnen. Met diverse drops, rock gardens en krappe bochten zullen ook de technische vaardigheden flink op de proef worden gesteld.

XCO Junioren & U23

Zaterdagochtend zijn de junioren heren (9:30 uur) en dames (11:15 uur) aan de beurt. Bij de heren zijn Tom Schellekens en Chris van Dijk zeker kanshebbers voor een podiumplaats. Beide hebben in de afgelopen weken al bewezen in vorm te zijn. Bij de dames gaat Luna Cnossen (Cube Bassa MTB Team) voor het eerst van start in een World Cup. Zij zal het hierin opnemen in een sterk deelnemersveld. Ook Fenna Hoegee (Hobij Vittoria Development Team) en Annemoon van Dienst (TalentNED) zullen hier hun vorm moeten laten zien.

In de middag gaat het programma verder met de U23. Bij de heren staan onder andere Ian Schumacher en Stan van den Hanenberg (Hobij Vittoria Development Team) aan startlijn (15:00 uur). Ook Niek Hoornsman, Paul Snip (TalentNED) en Frits Biesterbos (Stappenbelt Specialized Racing) zijn van de partij. Met een deelnemersveld van 145 renners zal het een flinke uitdaging worden om een goede prestatie neer te kunnen zetten.

Om 16:30 is aan het aan de U23 dames om het uitdagende parcours te gaan bedwingen. Cyclocross talenten Fem van Empel (Pauwels sauzen – Bingoal) en Puck Pieterse (Alpecin Fenix) zijn de genoemde kanshebbers voor het podium. Ook Romana Carfora (Theo Schilder MTB Team) en Hannah van Boven (TalentNED) gaan bij deze categorie van start.

XCO Elite heren & dames

Zondagochtend om 11:20 uur barst de titanenstrijd tussen de dames los. Met namen als Pauline Ferrand-Prevot, Kate Courtney en Jolanda Neff aan de start weet je dat het vanaf het begin los gaat. De Nederlandse afgevaardigden Anne Terpstra, Anne Tauber en Sophie von Berswordt zullen flink aan de bak moeten om kans de maken op een podiumplaats. Houdt ook zeker Ceylin del Carmen Alvarado in de gaten!

Het weekend wordt afgesloten met het spektakelstuk. Om 14:35 uur zal het startschot klinken voor de heren. Even een kleine greep uit de deelnemerslijst: Nino Schurter, Mathias Flueckiger, Jordan Sarrou, Milan Vader, Mathieu van der Poel. Dit gaat een nek-aan-nek race worden, waarbij alles goed samen moet vallen om met het goud naar huis te kunnen gaan. Geen materiaalpech, goede benen en misschien wel een beetje geluk.

Ben je net zo benieuwd naar het verloop van de wedstrijden? Goed nieuws! Alle wedstrijden kunnen gevolgd worden via de Live Stream van Red Bull.

Foto: UCI Mountain Bike World Cup Bikezone Albstadt