World Cup Weekend: Nove Mesto

De tweede World Cup van dit seizoen gaat bijna beginnen. Deze week is het Tsjechische Nove Mesto het strijdtoneel voor de wereldtoppers. Vrijdagavond wordt er opnieuw gestart met de shortrace voor dames en heren. Zullen het opnieuw Van der Poel en Wereldkampioene Ferrand-Prévot zijn die hier met de overwinning het weekend in rijden? Om 18:00 uur starten de dames op dit anderhalve kilometer lange parcours. Daarna zijn om 18:45 de heren aan de beurt.

Zaterdagochtend staat in het teken van de XCO Junior Series. Om 9:30 uur gaan de Junior mannen van start. Onder andere de Nederlanders Chris van Dijk (TalentNED) en Tom Schellekens (Hobij Vittoria Development Team) staan aan deze goed gevulde startlijn. Beide heren hebben de afgelopen weken vorm weten te tonen en zullen opnieuw alles uit de kast moeten halen om in dit sterke deelnemersveld een top 10 notering te kunnen behalen. Om 11:15 uur mogen de Junior dames laten zien wat ze in huis hebben. Zowel Annemoon van Dienst als Luna Cnossen zullen we aan de startlijn zien zaterdag.

Vanaf 15:00 uur gaat de Mercedez Benz UCI MTB Worldcup XCO dan echt los met de U23 heren. Gevolgd door de U23 dames om 17:00 uur. Ian Schumacher (Hobij Vittoria Development Team), Niek Hoornsman (TalentNED) en Frits Biesterbosch (Stappenbelt Racing Team) zullen Nederland hier vertegenwoordigen.

Zondag kunnen we vanaf 11:20 weer genieten van de spannende dameskoers. Afgelopen week ging de jonge Lecompte met de overwinning naar huis. Deze week neemt ze het opnieuw op tegen de wereldkampioene. Ook de Nederlandse delegatie is weer aanwezig met Terpstra, Tauber, Von Berswordt, Koopmans en Alverado.

Vanaf 15:20 kunnen we kijken of het Van der Poel deze week wél lukt om de XCO wedstrijd te winnen tussen dit sterke deelnemersveld. Afgelopen weekend bleef hij hangen op een zevende plaats. Opnieuw zullen concurrenten als Schurter, Avanchini, Flueckiger en Sarou het hem niet makkelijk gaan maken. Ook medecrosser Pidcock heeft al bewezen een waardige opponent te zijn.

Milan Vader kent al langer een periode van pech, hopelijk valt voor hem dit weekend alles samen en kan ook hij laten zien wat hij in huis heeft. Jeroen van Eck, Sam de Nijs en Wim de Bruin zijn de overige Nederlanders aan de start bij deze tweede World Cup.

De wedstrijden zijn live te volgen via de stream van Red Bull.